”Barbie, it´s over”!

När jag vaknade i morse såg jag en bild som fick mig att haja till…


OMG!! Ken har gjort slut med Barbie!
Det visade sig att det var Greenpeace som hade satt upp banderollen på företaget som tillverkar Barbies vägg. Ett intresseväckande sätt att uppmärksamma skogsskövling i Indonesien. Ni kan läsa artikeln om Ken och Barbie här

De senaste åren har den internationella miljöorganisationen Greenpeace varit mer och mer aktiv i olika aktioner runt omkring i världen. Som organisation har de arbetat mycket med bland annat: motverka global uppvärmning och bevara världens hav. Deras aktioner har många gånger varit riskfyllda såsom att de studerade sälfångst i Sibirien och jagades av sovjetisk marin, motverka valfångst, kärnkraft och mycket mer. Motståndare till Greenpeace har ofta kallat dem för ekoterrorister, vilket kan kännas konstigt eftersom deras grundprinciper är: icke-våld, öppenhet, ansvarstagande och uteblivande av onödig skadegörelse. I Sverige har de senaste aktionerna handlat om att stoppa genmodifierad potatisplantering, kärnkraft, kolkraft och oljeborrning.

Men för den som vill vara engagerad, men som inte vill vara med och vara en aktivist så kan man vara stödmedlem för någon av de stora bolagen som arbetar med hjälparbete eller miljöengagemang såsom: Amnesty, Röda Korset, Läkare utan gränser, Rädda barnen, Unicef och så vidare… Många föreningar kan behöva fler personers stöd, för att kunna fortsätta sitt viktiga arbete.

För den som inte är ute efter att rädda världen eller få stop på världshungern precis idag så kan man gå in och köpa Mindfulness på cityscoop sthlm till halva priset just idag! Man kan då skapa en större medvetenhet och lära sig att slappna av på ett bättre sätt! =)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s